•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Lårskydd för värme, stöd och smärtlindring

Känningar i lårmuskeln är mycket vanliga. Smärtan i lårmuskeln kan ha många orsaker. Det kan tex bero på tidigare skador, sträckningar, bristningar eller svaghet i muskulaturen. 

Om lårskadan inte är värre än att du kan röra dig kan ett lårskydd ge värme, stöd och smärtlindring. Du får helt enkelt en bättre stabilitet och säkerhet i benet, vilket gör att du snabbare kan komma igång med fysiska aktiviteter.  För den som idrottar är det extra bra med lårskydd då musklerna blir mer flexibla och uppvärmningen enklare. Ett lårskydd kan också vara mycket användbart om du har fått en lårkaka, om du har ont i lårets baksida eller om du har fått en muskelbristning i låret.

Varför får man muskelbristning i låret?

En muskelbristning innebär att muskelns fibrer gått sönder. Det kan hända om muskeln utsätts för en stor kraft; antingen genom att muskeln spänns och drar ihop sig på ett onaturligt sätt i ett utsträckt läge eller genom ett trauma eller slag mot muskeln. Symptomen är skarp smärta och svaghet i muskeln. Ibland resulterar bristningen i en blödning i muskeln, som också kan bilda ett större blåmärke. 

Behandling av muskelbristning i låret

När man precis skadat sig bör man låta bli att belasta den skadade muskeln under några dagar. Däremot ska man försöka röra på muskeln så mycket det går. Rörelse gör att blodcirkulationen i muskeln ökar och skadan läker fortare. Det är sedan viktigt att du tränar upp muskeln igen innan du börjar med de aktiviteter du höll på med före bristningen.

En muskelbristning kan vara mycket smärtsam men läkeperioden är relativt  kort. Det bukar ta ca 4 veckor innan den är läkt, även om det vid kraftigare muskelbristninga kan det ta något längre tid. 

Under rehabperioden är det viktigt att man använder muskeln men den ska inte belastas onödigt mycket. För säkrare tips rekommenderas att man tar kontakt med fysioterapeut för att göra ett skräddarsytt träningsprogram. Det är viktigt att träna upp muskeln igen innan man börjar med de aktiviteter man  höll på med innan bristningen. Tips är att skynda långsamt under rehabiliteringen för att undvika nya muskelbristningar. När man väl är igång kan man skydda låret genom att använda ett värmande lårskydd för stöd, värme och stabilitet. Före träning eller fysisk aktivitet kan det också vara bra att använda liniment för musklerna, det värmer upp muskeln och minskar risken för skada. 

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"