•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Hallux Valgus Stöd

Hallux valgus är den vanligaste fotåkomman hos vuxna. Det är något vanligare hos kvinnor än hos män. Hallux valgus betyder att stortån är snedställd. Stortåns ände trycks mot den andra tån och ibland ligger de omlott med den 2:a tån ovanpå stortån. Samtidigt blir leden mellan första mellanfotsbenet och stortån vinklad inåt, vilket gör framfoten bredare. Detta leder till smärta och dessutom och är dessutom inte kosmetiskt tilltalande. En negativ följdeffekt av hallux valgus kan också vara att artros utvecklas i stortåns grundled vilket gör att man får en stel och smärtsam stortå .

Vad kan man göra åt Hallux valgus?

Vid stora besvär av hallux valgus kan en operation behövas. Vid lindrigare besvär räcker det med egenvård och övningar, att anpassa valet av skor och att använda hallux valgus stöd som minskar tryck och smärta. Sportsmart erbjuder ett antal olika produkter som hjälper dig att lindra besvären av hallux valgus. 

Orsaker till hallux valgus

Orsaken till hallux valgus är okänd. Smala och trånga skor har ofta fått skulden, men om detta är den enda orsaken vet man inte med säkerhet. Dock förekommer hallux valgus nästan aldrig hos barfotabefolkning.

Symptomen kan uppstå både i hos barn- och tonåringar och hos äldre personer.

När känner man av hallux valgus?

Ofta är besvären mycket små när man är barfota, men det är vanligt att drabbas av smärta p.g.a. tryck från skorna. Detta sker vid belastning och i samband med rörelse. Smärtan ökar ofta vid ökad belastning.

Hallux valgus stöd i Sportsmarts sortiment

Tåspridare som ger avlastning genom att de hjälper stortån till rätt position och hindrar tryck mellan tårna.

NATTSKENA. Som  korrigerar stortån till dess naturliga position. Nattskenan är även passande vid valkbildning och deformerad stortå

Tåring. En tåring skyddar tårna från att skava mot varandra.

Hallux valgus strumpor.. Strumpan är försedd med en mjuk skena som hjälper till att räta ut Hallux Valgus tår i ett tidigt stadie. Strumpan är utrustad med små gelpunkter på insidan så den alltid sitter kvar på rätt ställe. 

Vi har även skor, sulor och löparstrumpor  som är speciellt anpassade för att stöd och avlastning åt dig med hallux valgus problematik.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"