•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Handledsskydd

Våra handledsskydd och handledsstöd med ger effektivt stöd åt skadedrabbade atleter samt personer som lider av stukningar, artrit eller reumatism. Våra handledsskydd är bekväma att bära och lindrar din smärta vid vardagliga sysslor samt vid träning.

Ett handledsstöd bidrar till en förbättrad blodcirkulation i din handled vilket leder till att muskelspänningarna och smärtan i din handled avtar. Har du ett monotont arbete eller tränar hårt och regelbundet kan du förebygga eventuella muskelskador och överbelastningar med ett stödjande handledsskydd. Vil du läsa mer? Allra längst ner på den här sidan har vi också lite mer i detalj listat tänkbara orsaker till smärta i handleden. 

Det finns en mängd olika orsaker till smärta i handleden. Det uppenbara är givetvis att smärtan uppkommit genom ett trauma men det är också vanligt att smärtan uppkommer genom överbelastning över tiden. 

Att ha ont i handlederna kan vara ett problem i vardagen eftersom  man använder händerna till i princip allt man gör. För att lindra smärtan kan ett handledsskydd komma väl till pass. Det ger stöd till handen som gör att man kan komma igång med fysisk aktivet snabbare och dessutom kan ett bra stöd även bidra till en snabbare läkning.  

Tänkbara orsaker till smärta i handleden. 

Inflammation i handleden

Om man i yrket eller privat gör många monotona rörelser med handleden kan handen bli överbelastad och man får en inflammation i senorna inuti handleden. Symptomen är då värk och svaghet i leden. Man brukar även känna smärta om man trycker på det ställe där inflammationen.  För att komma till rätta med inflammationen kan man använda sig av ett handledsstöd som ger mycket support.

Instabilitet

Har man tidigare haft en skada i handleden, tex en stukad handled, finns det risk att handleden blir instabil. Symptomen  för instabilitet kan vara smärta i handleden men också i hela armen. Om instabiliteten pågår en längre tid är det viktigt att söka professionell hjälp efter  det annars riskerar att orsaka ytterligare problem då man man felbelastar handen. Ett handledsskydd som hjälp vid instabilitet ska vara mycket stabilt om man ska använda det vid träning. För vardaglig användning kan man använda ett enklare handledsskydd. . 

Artros

Artros kan uppkomma i handleden. Artros beror på överbelastning, felpositionering eller en tidigare skada. Det kan också vara ärftligt. Utöver att artros är smärtsamt kan man även bli stel i handleden och uppleva att handen saknar kraft. Det är även vanligt att lederna knarrar och att handen gör ont när man trycker på den. 
Har man artros kan ett enklare handledskydd som bärs till vardags underlätta mycket. 

Stukad handled / Trauma

En stukning i handleden uppkommer via ett trauma. Tex om man tagit emot sig med händerna vid ett fall eller om man vridit handleden. Om man ha  stukat handleden så har man skadat ledbanden runt handleden. Ledbandens uppgift är ju att hålla handledens ben stabila, därför påverkas handledens stabilitet vid ledbandsskador. Symptomen vid stukning är att handleden svullnar och det gör ont att röra på handen. Ibland kan även ett blåmärke uppstå. Under rehabilitering av stukad handled är det viktigt att man så snart som möjligt kommer igång med att använda handleden. I takt med att man gör det kan ett handledstöd eller en ortos vara bra eftersom det kan förebygga ytterligare skador samtidigt som stödet kan hjälp till att påskynda rehabiliteringen. 

Karpaltunnelsyndrom 

Karpaltunnelsyndrom är ett tillstånd där den nerv som går till fingrarna kläms ihop vid handleden. Det gör att händerna kan domna och du får svårare att använda händerna. Det kan även ge stickningar och domningar på natten samt  försämrad finmotorik. Det är ganska vanligt och brukar med tiden gå över. Karpaltunnelsyndrom kan behandlas på olika sätt. Oftast  räcker det med ett handledsstöd och hjälp med ergonomiska rörelser, men i vissa fall behöver det opereras. 

Det är viktigt att förstå orsaken till smärtan i handen och därmed få rätt behandling och rehabilitering.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"