•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Knäskydd korsband

Här hittar du vårt sortiment av knäskydd som kan vara lämpliga för dig som drabbats av en korsbandsskada. Skydden som lämpar sig för korsbandsskador har ofta ledade skenor stabiliserar knät och aktiverar musklerna runt knäleden vilket hjälper till att avlasta knäleden. För dig som lever med en korsbandsskada kan ett knäskydd ge stöd och minskade besvär och göra att du snabbare kan komma tillbaka till din tidigare aktivitetsnivå.

Lite info om korsbandsskador

Korsbandsskador uppstår ofta i samband med idrottsaktiviteter där det finns snabba riktningsändringar som till exempel fotboll, bandy, racketsport och alpin skidsport. Behandlingen består av oftast av rehabilitering i form av fysioterapi men ibland krävs även operation som du följs av en lång period med rehabilitering. .

Hur känns det när man fått en korsbandsskada?

Korsbandsskada uppkommer oftast vid ett tydligt skadetillfälle och när du just skadat korsbandet känns det oftast som att något går sönder i knät och att något är ordentligt fel. Det gör ont. Dock inte alltid extremt ont. Knät brukar också svullna kraftigt inom några timmar och du får svårt att stödja på benet. Efter några dagar eller veckor har du inte lika ont men efter skadan försämras knäledens stabilitet. Det främre korsbandet, som oftast är det som skadats, kan inte läka självständigt, men genom regelbunden rehabträning kan man återfå en bra stabilitet och knäfunktion. Man bör alltid ta kontakt med en fysioterapeut för att få hjälp med rehabilitering och ett träningsprogram för att bygga upp muskulaturen kring knät. 

Hur lång tid tar läkningen efter en korsbandsskada? 

Svullnaden i knät kommer avta de första veckorna efter skadan. Det är viktigt att man börjar rörelseträna så snart som möjligt för att minska risken för stelhet. Anpassa träningen till din egen nivå och skynda långsamt. Rörelseträning som gör ont är inte att rekommendera. Undvik att sova med en kudde under knät, även om det känns skönt, eftersom det kan leda till svårigheter att sträcka ut knät helt.   

Oavsett om man hanterar skadan via rehab eller genom en operation så är det sedan troligt att det sedan tar upp till 12 månader innan man har fått tillbaka samma styrka och funktion som före skadan. För att uppnå full styrka är det mycket viktigt att arbeta aktivt med rehab. Att ha regelbunden kontakt med en fysioterapeut är att rekommendera för att på så sätt få hjälp med ett träningsprogram så att man individuellt anpassade rehabövningar i lagom dos. 

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"