•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser, OBS: Förlängt Öppet köp till 10 januari!
  •  Besök vår skadeguide för tips och råd!
  •  Fri frakt vid köp över 499:-!
  •  Leverans inom 1-3 arbetsdagar!
  •  Gratis retufrakt vid byte!
  •  30 dagars ångerrätt!

Stödprodukter vid löpning

Här har vi samlat produkter som kan vara passa för dig som ägnar dig åt löpning. Det rör sig främst om strumpor och sulor, men även skydd för dig som lider av överbelastningsskador.

Vanliga skador i samband med löpning.  

Hälsporre

Om man springer med skor som inte är anpassade för underlaget eller som är för hårda finns det risk att drabbas av hälsporre. Det kan avhjälpas och undvikas genom för ändamålet anpassade sulor, skor & strumpor. Hälsporre kan ha lång läktid och rehabfasen kan kännas tung, men har man drabbats av hälsporre är det viktigt att man tar det lugnt med träningen och inte kör igång igen för tidigt. En fantastisk rehab och prehabövning som förebygger och hjälper till med att läka hälsporre är klassiska tåhävningar, med eller utan vikt!

Läs mer om hälsporre i vår skadeguide

Ont i vaden

Smärta i vaden kan komma via ett plötsligt trauma, men det kan också uppkomma som en överbelastningsskada från träning. Det som är bra att tänka på vid överbelastning som lett till vadsmärtor är att det ofta kan finnas bakomliggande orsaker som tex en felaktig löpteknik, felaktiga skor eller problem längre upp i kroppen, tex i höfterna. Det kan därför vara bra att tillsammans med en fysioterapeut eller naprapat utarbeta en handlingsplan

Ont i ryggen

För dig som har smärtor i ländryggen så kan de förvärras vid löpning. Ett ryggskydd ger komfort och stabilitet under löpturen.

Knäskador

Löpning sliter på knäna. Här kan ett skydd vara ett mycket bra sätt för att komma igång efter skada eller för att förebygga nya skada.

Listan av skador kan göras lång, men oavsett vilka smärtor man handskas med är det ett bra motto är att lyssna på sin kropp vid idrottande och att ta sig tid att värma upp med lite lägre tempo. Och för dig som satt igång efter en tids vila eller skada;  Skynda långsamt när du trappar upp löptid och sträcka. Börja med kortare sträckor i lägre tempo för att sedan öka belastningen stegvis. En princip att förhålla sig till kan vara är att inte utöka träningsdosen mer än 20% per vecka.

Det kan också vara värt att investera i ett bra liniment som kan värma upp musklerna före träning samt att lindra ömmande muskler efter träning.

  •  Fri frakt vid köp över 499:-!
  •  Leverans inom 1-3 arbetsdagar!
  •  Gratis retufrakt vid byte!
  •  30 dagars ångerrätt!