•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Åderbråck

Åderbråck är benämningen på en vanlig sjukdom där vidgade, synliga vener uppkommer. Vanligtvis på insidan av underbenen. Man kan se en ökning av åderbråcken med åldern, och faktorer som ärftlighet spelar in om man drabbas. Kvinnor är mer representerade bland befolkningen och man har sett ett samband mellan ökad förekomst av åderbråck och antal graviditeter.

Förutom ärftlighet och graviditeter kan fetma vara en bidragande orsak till åderbråck, även förändrade värden av de kvinnliga könshormonerna och som följd av hypoxi i venerna. Hypoxi innebär att vävnaderna i kroppen har brist på syre. Vidgade, ytliga och slingrande vener är det mest förekommande symptomet vid åderbråck och hur mycket man besväras av det är individuellt. Somliga stör sig inte alls medan andra vill behandla tillståndet. Förutom de synliga venerna så förekommer även andra symptom som kan ge mer fysiska besvär. Svullna fötter och anklar, klåda, spänningar och i vissa fall även smärta kan uppkomma. För vissa drabbade ser man en påverkan på blodcirkulationen vilket kan leda till olika komplikationer.

Behandlingen av åderbråck går främst ut på att lindra symptom och besvär. Detta sker med fördel genom kompressionsbehandling där kompressionsstrumpor, bandage eller andra produkter som är ämnade för tryck används. Hur effektiv behandlingen är varierar från individ till individ. Det finns även större ingrepp att ta till, som åderbråckskirurgi, injektionsbehandling, laserbehandling, elkoagulation eller skumbehandling, men det finns egentligen inga bevis idag på hur pass effektiva dessa behandlingsformer är. Man rekommenderar i första hand kompressionsstrumpor, eller med andra ord stödstrumpor, för att öka trycket och skada de sjuka venerna så att de skrumpnar ihop för att slutligen försvinna.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"