•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Benhinneinflammation

Benhinneinflammation är egentligen ingen inflammation utan en förslitningsskada. Om du har överbelastat underbenets muskler och skelett kan det göra ont i benhinnorna där musklerna fäster. Du kan få det genom att ha gått eller sprungit mer än vanligt. Har du benhinneinflammation brukar det göra ont på insidan eller framsidan av smalbenet. Det kan kännas som en dov smärta, särskilt vid belastning. Oftast går besvären över av sig själv med vila och tiden, men ibland kan du behöva behandling.

Benhinneinflammation kan komma om du överbelastat underbenet, vanligen genom löpning eller hopp. Det kan vara att du rivstartat din träning eller trappat upp den för snabbt, sprungit på för hårt underlag eller tränat med skor som inte varit bra för fötterna. Personer som ponerar, har höga fotvalv eller är plattfotade har högre risk att få denna typ av skada. Först har du ont efter ansträngning, men fortsätter du att träna kommer smärtan också under själva aktiviteten.

För att undvika långvariga besvär är det viktigt att behandla dem så fort som möjligt. Du bör vila från belastande träning, tills du inte längre har ont. Under tiden kan du motionera med mindre belastning på underbenet, det kan vara cykling och simning. Du kan prova att stretcha musklerna på framsidan av underbenet när du har benhinneinflammation. Går besvären inte över på några veckor kan du behöva behandling hos sjukgymnast eller naprapat.

Det är viktigt att ha bra och stadiga skor när du går och springer. Det kan också hjälpa om du har inlägg eller speciella sulor i skorna som är stötdämpande. Inläggssulor fungerar både förebyggande och när du redan har besvär. Det brukar kännas skönt att ge stöd och värme åt underbenet, det kan du göra genom att använda ett elastiskt vadskydd. Skyddet hjälper att öka blodcirkulationen och lindrar samtidigt smärtan.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"