•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Diskbråck

Mellan varje kota i ryggen ligger diskar och diskbråck betyder att en disk brustit och buktar in på ryggradskanalen. Den skadade disken kan irritera nerverna i ryggmärgen och ge upphov till inflammation. Det känns oftast som en strålande smärta och är vanligast i nedre delen av ryggen, men kan också förekomma i nacke eller hela ryggen. För det mesta går smärtan över av sig själv, men ibland kan en operation behövas.

Smärtan från diskbråcket kan komma snabbt eller utvecklas under längre tid. Det är inte helt klart vad som orsakar diskbråck, men det beror delvis på ärftliga faktorer. Men det finns mönster som visar att vissa livsstilar och vanor ökar risken att drabbas av diskbråck, det är; rökning, tungt kroppsarbete, belastning i form av mycket lyft och att sitta stilla under lång tid, som till exempel vid kontorsarbete.

Har du fått diskbråck kan det göra rejält ont att gå och stå, men när den mest akuta smärtan lagt sig är det bra att försöka komma igång och röra på sig. Det snabbar på läkningsprocessen. Försök att motionera och träna så gott det går, det stärker dina ben- och ryggmuskler. Undvik belastande rörelser som böj och lyft. Försök hitta en bra balans mellan rörelse och vila. Du kan få behandling hos kiropraktor, naprapat eller sjukgymnast, som kan hjälpa dig även med lämpligt träningsprogram.

Du kan också prova att använda ryggstöd, de hjälper till att avlasta ryggen vid diagnoser som diskbråck, ischias eller ryggskott, men kan också vara ett väldigt bra alternativ även innan du får problem. Du får avlastning, ökad stabilitet och mindre ont i ryggen med ett bra ryggstöd. De lindrar och värmer, vilket brukar kännas skönt för din rygg.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"