•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Hopparknä

Hopparknä är en idrottsskada som även kan benämnas som patellatendinit. Skadan är en typ av förslitningsskada och förekommer i en sena i knät. Definitionen patellatendinit används om problemet föregås av en inflammation, men det kan även förekomma smärta utan inflammation. Det kallas då istället patellatendinos alternativt patellafemoralt smärtsyndrom. Hopparknä orsakar alltid smärta i någon grad.

Diagnosen hopparknä förekommer i olika sammanhang men är mest bekant inom sporter där man springer och hoppas mycket. Fotbolls-, handbolls- och höjdhoppsidrottare är särskilt representerade när det kommer till problematik kring hopparknä. Skadan, som finns belägen på knäskålssenans övre del, uppkommer när knäskålssenan utsätts för allt för hög belastning eller ett upprepat felaktigt rörelsemönster. Det är en av de vanligaste överbelastningsskadorna i knäleden hos idrottare. Olika grader av skadan kan te sig uttryck på olika sätt, såsom smärta före, under och/eller efter aktivitet.

Behandling av hopparknä kan ske via excentrisk styrketräning och sjukgymnastik. Problem som inte försvinner kan komma att bli aktuella för operation. För att förebygga hopparknä krävs att idrottaren tränar på rätt sätt och bygger upp en styrka och stabilitet runt knät. Man bör vara ordentligt uppvärmd innan man ökar belastningen precis som med all träning. Det är viktigt att man tränar upp en god teknik och inte belastar knät felaktigt vid träningen.

Det finns också ett stort utbud av olika knästöd som ger avlastning och smärtlindring för dig som drabbats av hopparknä. Ett knäskydd kan också användas i förebyggande syfte.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"