•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser! Fri returfrakt vid byte!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Gratis returfrakt vid byte!
 Alltid mängdrabatt på strumpor och sulor!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Kalla fötter

Dålig blodcirkulation är ofta förklaringen till varför man har kalla fötter, men det finns många andra faktorer som också spelar in. I vissa fall är dessa faktorer till och med boven i dramat. Din klädsel och temperaturen runtomkring dig kan vara orsaken till dina kalla fötter, eftersom din kroppsvärme först försvinner från dina händer och fötter när du blir kall. En annan orsak kan vara att du sitter stilla för mycket, vilket leder till att dina blodkärl drar ihop sig. Samma sak händer om du röker. Dålig blodcirkulation drabbar oftast äldre personer med blodkärl som täppts igen så att blodet inte kan pumpas fram med samma kraft som tidigare och genererar därför inte lika mycket värme.

För att undvika kalla fötter på kort sikt behövs kläder som är anpassade efter vädret och klimatet du befinner dig i. Du kan också hålla kylan borta genom att se till att röra på dig regelbundet. För att förebygga dålig blodcirkulation, och därmed kalla fötter på lång sikt, krävs god hälsa och en sund livsstil. Håll dig borta från rökning, fet mat och sötsaker, och se till att motionera regelbundet. Annat som hjälper att hålla uppe värmen är att dricka mycket vatten och testa olika huskurer som ingefära-, vitlök- eller chilishots som alla hjälper till att reglera kroppstemperaturen. Se även till att hålla kroppens järnvärde stadigt genom att äta grönsaker, nötter och frön som innehåller mycket järn eller ta järntabletter som kosttillskott.

Det finns strumpor i olika material som är speciellt framtagna både för att öka blodcirkulationen och bibehålla värme så att dina fötter är redo för såväl kalla golv som minusgrader utomhus. Ull är ett material som sedan länge är känt för att hålla värmen medan materialet bambu andas och ser till att strumporna håller sig torra. Bambu passar därför utmärkt vid motion och sportutövande under varmare dagar medan ullstrumpor, tack vare att materialet 37,5 Technology, inte bara håller sig torra utan värmer också. De är därför lika ultimata för kalla dagar ute i skidspåren som inomhus. Det finns även olika sulor till dina skor som hjälper till att hålla fötterna torra, fräscha och varma.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Gratis returfrakt vid byte!
 Alltid mängdrabatt på strumpor och sulor!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"