•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Knäartros

Knäartros eller knäledsartros är en av de vanligaste orsakerna till ont i knäet. Artrosen bryter ned det mjukgörande och smörjande brosket i knäleden och det förändras gradvis. När brosket bryts ned gnids ben mot ben och ger upphov till smärtor i knäet. Det är vanligt att känna smärta när knäna böjs eller du går i trappor, men kan också kännas vid vila. Ibland kan det kännas svullet och varmt runt knäet.

Artrosen kan bero på flera olika saker och det är inte helt känt vad som orsakar knäartros, men risken att få det ökar om du har skadat knäet, har nedsatt muskelstyrka i benen eller är överviktig. Delvis kan det också bero på ärftliga anlag. Knäledsartros ger inte alltid upphov till besvär, men kan utvecklas långsamt över tiden och är vanligare bland äldre.

Det bästa du kan göra för att både förebygga och behandla artrosen är med en aktiv livsstil och träning. På så sätt stärker du muskulaturen och området runt knäet och får ett bättre naturligt stöd. Starka benmuskler avlastar knäet. Du kan få både behandling och hjälp med träningsprogram hos en sjukgymnast. Med en aktiv livsstil och regelbunden träning kan du minska smärtan från knäartrosen.

Du kan också få god hjälp av ett knäskydd eller ett knäskydd mot artros. De kan till och med vara så effektivt att det går att senarelägga eller helt undvika en eventuell operation. Knäskydden ger ökad stabilitet och kan användas både förebyggande eller avlastande för ett redan skadedrabbat knä. Skyddet håller dig varm och rörlig, samtidigt som det ger god stadga åt knäet. Dessa typer av knäskydd har visat sig vara mycket effektiva och funktionella.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"