•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Överpronation

Vid överpronation faller foten och fotleden inåt vid normal gång. En viss överpronation är helt normalt, men det kan skapa ett onormalt rörelsemönster och i längden kan det orsaka permanenta missbildningar i foten eftersom vävnaden i foten töjs ut.

Hur vi går påverkar inte bara våra fötter utan även fotleder, ben, knän, höft, ryggrad och nacke. När vi går får fot och fotled utstå påfrestningar på mellan fem till 15 gånger vår kroppsvikt, och denna kraft sprider sig sedan vidare genom hela kroppen. Överpronation drabbar ofta personer med platta fötter, det vill säga personer som har ett lågt fotvalv. Du kan även titta på hur du står, utan skor på dig. Vanligt för överpronation är att hälarna lutar inåt, att ett eller båda knäna är aningen vridna inåt och att knäsmärtor uppstår vid idrott, som sedan avtar när du vilar dig. Du kan även titta under sina skor, slits skorna mer på insidan av sulan så överpronerar du antagligen. Ett annat tidigt symptom på överpronation är att det ofta uppstår en trötthetskänsla i fötterna.

Över 80 % har vissa problem med sina fötter som skapar ett onormalt gångmönster. För att få bukt med detta och förhindra ytterligare problem som i längden kan skapa konstant värk i både fötterna och resten av kroppen har vi iläggsulor som rätar upp ditt steg för att bli kvitt problemen. Vi har både inlägg endast för hålfoten samt hela sulor i varierande material. Överpronerar du mycket är det viktigt att du använder sulor som successivt rätar upp ditt steg och att du ser till att använda anpassade sulor i alla dina skor.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"