•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Reumatism - reumatiska sjukdomar

Reumatism eller reumatiska sjukdomar är ett samlingsnamn för flera olika sjukdomar vars gemensamma nämnare är att de ger stela och värkande leder. Några av de vanligaste är ledgångsreumatism, psoriasisartrit, fibromyalgi och artrit. Den sjukdom som flest drabbas av är artros vilken innebär att brosket mellan lederna inte längre bildas och bryts ner normalt. Artros drabbar så många som var fjärde svensk över 45 år men även unga kan få sjukdomen. De första symtomen är värk i lederna som kommer spontant vid vanliga vardagssysslor. Varför reumatism uppstår är fortfarande inte helt kartlagt och trots att främst äldre drabbas är det inte en del av det naturliga åldrandet. Några orsaker är dock rökning, hormonförändringar och ärftlighet.

Eftersom det finns många olika typer av reumatism måste dessa förebyggas och behandlas på olika sätt. Vid den vanligaste typen, det vill säga artros, ska du fortsätta med fysisk aktivitet på rimlig nivå. En sjukgymnast kan hjälpa till att utforma ett träningsprogram som är individuellt anpassat. Om du behöver ta smärtstillande för att orka träna bör du alltid rådgöra med läkare innan. Är du överviktig bör du gå ner till normalvikt. Det gäller både i förebyggande syfte och när du redan har drabbats. Tänk också på att du inte behöver söka läkarvård för att få en remiss till en sjukgymnast. Du kan skriva en egenremiss eller börja träna på egen hand med exempelvis en personlig tränare.

Om du har ont finns det produkter som hjälper dig både i vardagen och när du tränar. Ett handledsskydd kan ge stöd för dig som lider av artrit eller annan reumatism. Stödet ökar blodcirkulationen i handleden vilket minskar både spänningar och smärta. Armbågsskydd kan vara ett hjälpmedel för dig som har artrit. Skyddet har en inbyggd kompression som ger bättre stabilitet åt armbågen och som därmed kan bidra till att du genomför dina träningsövningar på rätt sätt. Att övningarna görs som din sjukgymnast eller personliga tränare har visat dig är viktigt eftersom det minskar risken ör övriga skador. Ett stickat armbågsskydd passar också dig som har artros. Produkten träs över armen och kan bäras under kläder.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"