•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Ryggskott

Ont i ryggen är väldigt vanligt och nästan alla, oavsett ålder, drabbas någon gång i livet. En vanlig form av ryggbesvär är så kallat ryggskott med plötslig och kraftig smärta i ländryggen som blir väldigt stel och det blir svårt att röra sig. Det kan kännas som att ryggen plötsligt låser sig utan förvarning. Det kan hugga till av smärta eller stråla ner mot höft och ben, då musklerna blir mycket spända.

Det är svårt att veta orsaken till ryggskottet, som kan tyckas komma utan anledning. Du kan ha belastat ryggen felaktigt med till exempel tunga lyft, eller så är det något som påverkat ryggen under lång tid som t.ex. felaktig hållning, mycket stillasittande etc. Vad det än beror på kommer ryggen säga stopp och då kan ryggskottet utlösas av något så enkelt som att resa sig upp eller böja sig ner för att plocka upp något från golvet.

Du behöver få behandling för att återfå den normala funktionen i ryggen; kiropraktik, sjukgymnastik eller behandling hos naprapat. Det är viktigt att motionera och röra sig i möjligaste mån, det ökar rörligheten och blodcirkulationen i kroppen. Rör du dig för lite kan det förvärra tillståndet, då ryggen stelnar av inaktivitet. Det kan räcka med lugna promenader eller annan skonsam träning. Var försiktig med ryggen och undvik tunga lyft och felbelastning.

Du kan lindra smärtan, som ofta är intensiv, på olika sätt som känns skönt. Håll ryggen varm med värmedyna eller en varm dusch. För vissa fungerar kyla bättre för smärtlindring. Det kan också hjälpa att hänga ut ryggen eller hitta en avslappnande viloställning.

Det känns skönt att använda någon typ av ryggstöd, bälte eller korsett för att lindra besvären. Detta ger bra stöd och avlastar ryggen samtidigt som det hjälper till att öka blodcirkulationen. Stöden hjälper till att snabba på läkningsprocessen, så du fortare kan återfå normal rörlighet. Denna typ av bälten skonar också ryggen i allmänhet och går utmärkt att använda i förebyggande syfte för att slippa besvär.

Läs gärna mer om ryggskott och få tips och råd hos Sveriges Förbund för Kroppslig hälsa

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"