•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Svullna ben

Svullna ben kan ha väldigt många olika orsaker. Oftast beror svullna ben på en ökad mängd vätska i benen, och den bakomliggande orsaken kan vara allt från graviditet och överansträngning till sjukdom eller kostvanor. Om man upplever en markant svullnad i benen som uppkommer plötsligt och till synes utan orsak så bör man söka vård för att utesluta sjukdom.

Vid en kosthållning som innehåller mycket salt eller alkohol kan kroppen samla på sig onödigt mycket vätska. Detta eftersom salt binder vätskan i kroppen. Har man ett mycket stort intag av kolhydrater i jämförelse med protein så kan även det vara en bidragande orsak. Därför kan ett första steg vara att lägga om kosten för att se om man upplever en förbättring. Han man tillfälligt ansträngt sig mycket så att vävnaderna i benet har blivit överansträngda så är det en naturlig förklaring. Se till att ta det lugnt, låt benen vila och lägg gärna på en produkt som ger stöd, exempelvis kompressionsprodukter eller stöd för lår och vader. Ökad värme utomhus kan komma med en ökad svullnad som följd.

Den ökade svullnaden som beror på vätskeansamlingar beror på att vensystemet inte fungerar riktigt som det ska. Vid stillasittande eller om man går och står en hel dag ansamlas vätskan nere i benen. Det finns flera sätt att förebygga eller lindra besvären. Man kan testa att låta benen ligga i högläge och man bör undvika att sitta med korsade ben. Även rörelse är bra för ökad cirkulation. Använd kompressionsprodukter, exempelvis stödstrumpor. Dessa kramar om benet och hindrar blod och vätska från att ansamlas. Ta på kompressionsstrumporna på morgonen när benen inte är lika svullna. Använd dem även vid exempelvis långflygningar eller när du sitter still mycket.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"