•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Tennisarmbåge

Att drabbas av fenomenet tennisarmbåge är allt annat än roligt. Det kan göra att mina lilla ansträngning kan kännas jobbig och påfrestande. Oftast läker skadan av sig själv, men det kan under tiden vara mycket smärtsamt. Som tur är finns det dock hjälp att få, vanligtvis i form av smarta armbågsskydd. Mer avancerade behandlingsmetoder förekommer också, vilket du kan läsa mer om senare.

Men först – varför drabbas man av tennisarmbåge och hur känns de första symtomen av? Absolut vanligaste orsaken till tennisarmbåge är monotont arbete. Sitter du framför datorn större delen av dagen och använder en klassisk mus för att navigera på skärmen är det lätt hänt att du överbelastar vävnadsfästet i armbågen.

Du kan också drabbas av tennisarmbåge mycket plötsligt, exempelvis om du en hel dag lyfter tungt och utsätter armbågen för betydligt mer belastning än normalt. Detta går att förebygga genom att långsamt öka armbågen och vävnadens belastning successivt.

Symtomen som uppkommer vid tennisarmbåge är nästan alltid desamma, även om de kan variera väldigt mycket i smärtgrad. Smärta i utsidan av armbågen och en allmän stelhet i armbågen är mycket vanliga symtom. Det är också vanligt att känna kraftlöshet i handgreppet samt smärta när du sträcker ut armbågen.

Om du har drabbats av tennisarmbåge så finns det ett stort utbud av skydd som underlättar vardagen en hel del. Dessa skydd kan även med fördel användas vid träning, både för att förebygga skada samt för att smärtlindra. Det finns också gott om övningar på nätet som du kan ta hjälp av för att bli kvitt din tennisarmbåge snarast möjligt. Är inte det tillräckligt kan du också leta upp en lämplig klinik som utför mer avancerade behandlingar av tennisarmbåge. Hos en klinik har du möjlighet att få akupunkturbehandling och kortisoninjektion.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"