•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser! Fri returfrakt vid byte!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Gratis returfrakt vid byte!
 Alltid mängdrabatt på strumpor och sulor!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Ulltofflor

Här hittar du våra klassiska ulltotofflor från Ulle. Alla Ulletofflor produceras i harmoni med naturen, med ergonomiska former och naturmaterial. Tofflorna är tillverkade i 100% högkvalitativ ull, ett fantastiskt material med naturliga egenskaper som gör att Ulletofflorna alltid känns fräscha och behagliga.

Samtliga modeller är ergonomiskt uppbyggda med stöd för både hålfoten och hälen. Undersulan är latexbehandlad för att ge en halkfri och vattenavvisande yta.

Ulltofflorna från Ulle är fantastiskt sköna och går utmärkt att ha på sig året runt,  eftersom ull svalkar när det är varmt och värmer när det är kallt.  Ull har också den goda förmåga att vara fuktabsorberande utan att dra till sig dålig lukt. Ull stöter även bort smuts och vatten, vilket gör tofflorna extra hållbara.

Vädra gärna din ulltoffel då och då. Tofflorna går att tvätta i maskin, Kör maskinen på  30 °C, utan sköljmedel. Låt sedan tofflorna lufttorka.

Hos oss gäller mängdrabatt om man köper flera par skor; 15% rabatt om man köper två par skor och 20% rabatt om man köper tre par skor! Lägg de skor du vill ha i varukorgen så dras rabatten automatiskt.

Är ull ett hållbart material?

Absolut. Eftersom ull tas från  levande får är det faktiskt en av våra mest hållbara materialresurser.

Ull är mycket slitstarkt vilket gör att ullprodukter håller länge. Materialet är dessutom mjukt och skönt att ha nära kroppen. Ull har också den fina egenskapen att det ventilerar, isolerar och absorberar på samma gång. Det gör att ullprodukter reglerar temperatur på ett fantastiskt sätt och de kan användas med fördel både på vintern och sommaren.

Till ullens goda egenskaper kommer oockså att ullen är naturligt antibakteriell och smutsavstötande vilket gör att den är självrengörande och håller borta dålig lukt.

Vad är skillnaden mellan ull och fårskinn?

Ull är den päls som skyddar lamm och får från väder och vind. Ullen kan ha olika färg beroende på vilken ras det är och olika typer av ull ha olika grovhet. Det gör tex at ull från finullsfår passar bäst för halsdukar och sjalar medan gotlandsfårens lite grövre ull passat bättre till sockor och tröjor

Fårskinn, däremot. är den garvade huden från får. Fårskinn kallas ibland för lammskinn, även när det handlar om skinn från vuxna djur.

Hur framställs ull?

Ull får man genom att klippa fåren. Ett får bör klippas minst en gång per år för att må bra.  

Efter att fåret klippts behandlas ullen. Först rensas och tvättas den. Sedan kardas den och därefter kan den spinnas till garn.

Hur framställs fårskinn?

Skillnaden mot ullen är att skinnet inte kommer från levande får utan är en restprodukt vid slakt. Ofta väljs fåren med fint ull ut så att man ser till att ta tillvara deras skinn efter slakt. Att ta tillvara skinn är en lång process som tar flera månader; skinnet tvättas och putsas först, sedan karvar men till det , tvättar det igen och i många fall färgas skinnet.

 

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Gratis returfrakt vid byte!
 Alltid mängdrabatt på strumpor och sulor!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"