•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser! Fri returfrakt vid byte!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Gratis returfrakt vid byte!
 Alltid mängdrabatt på strumpor och sulor!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Strumpor

Här hittar du vårt sortiment av fotriktiga strumpor.

Att ha rätt strumpor är viktigt för dig som rör dig mycket med skor på fötterna – vilket ju gäller för de flesta av oss :). Vilken typ av strumpa du sedan vill ha beror ju mycket på tycke och smak och på vilka aktiviteter du ägnar dig åt. Som sammanfattning kan dock sägas att strumporna är minst lika viktiga som skorna för att åstadkomma komfort och trivsel för fötterna!

_____________________________

För alla våra strumpor gäller: MIXA IHOP DITT EGET "PAKET" MED STRUMPOR OCH FÅ RABATT! 

2 st par strumpor 5% rabatt
3 st par strumpor 7% rabatt
4st eller fler par strumpor 10% rabatt

 

 

 

Lägg det antal par med strumpor du vill ha i varukorgen så dras rabatten automatiskt! Mixa fritt mellan sportstrumpor, stödstrumpor, kompressionsstrumpor, ankelstrumpor och diabetesstrumpor!
Erbjudandet gäller alla våra strumpor som säljs i par, dvs inte våra förpaketerade flerpack. 
______________________________

Strumpor är faktiskt en fantastisk produkt och även om det kan ge en frihetskänsla att använda skor utan strumpor så kan det på sikt leda till fotproblem och dålig lukt.

Vad är det då strumpor gör som är så bra?

1. Med strumpor på fötterna svettas du mindre. 

Våra fötter har många svettkörtlar och oavsett om det är varmt eller inte, svettas dina fötter mycket. Utan strumpor blir det fötterna och skorna som absorberar den mesta av svetten från dina fötter vilket dels leder till illaluktande skor, och dels kan orsaka skav och blåsor då varma, fuktiga fötter skrapat mot skorna.

Svettiga fötter gör sedan att mängden svamp som lever på dina fötter ökar. Detta eftersom svamp på fötterna älskar den mörka, fuktiga miljön i ett par svettiga skor. Symptomen på fotsvamp ser man snabbt, svampen orsakar fjällig, kliande, sprucken och torr hud, speciellt på området mellan tårna.

Med ett par strumpor på fötterna förs fukten bort och därmed minskar grogrunden för fotsvamp.

 
2. Strumpor hjälper dig att gå in dina nya skor

Att använda nya skor utan strumpor kan ofta orsaka skav eller blåsor. Det är därför inte att rekommendera att gå i skor utan strumpor innan skorna är ordentlig inprovade  Gå gärna runt med skorna i huset först och i korta tidsperioder tills du känner att de har stretchats och anpassat sig till dina fötter.

 
3. Strumpor håller dina fötter rena

Du löper större risk att utveckla fotproblem om du inte tvättar och torkar dina fötter varje dag för att förhindra uppbyggnad av svett och bakterier. Om du använder strumpor hjälper de till att hålla fötterna torra och därmed rena längre!

Och till slut; tips om du ändå vill gå utan strumpor på fötterna!

Om ändå känner att du vill gå utan strumpor är det bäst att ha mer än ett par skor eller sandaler som du kan byta mellan varje dag. Skor behöver åtminstone ett dygn för att torka för att stoppa spridningen av mögelsporer som kan orsaka fotsvamp. Att byta ut sandalerna en dag mot en stängd sko nästa dag, och vice versa, kan hjälpa dig att minska förekomsten av spruckna hälar och torr hud på fötterna.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Gratis returfrakt vid byte!
 Alltid mängdrabatt på strumpor och sulor!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"