•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Bambustrumpor

Bambustrumpor är en fantastisk produkt; de är bekväma, förhindrar dålig lukt från fötterna och bambu är dessutom ett miljövänligt material!

Bakgrunden till att bambustrumpor förhindrar att fötterna blir våta och börjar lukta är bambuns naturliga egenskaper. Bambu är mycket ventilerande och fungerar därför antibakteriellt vilket för att svett och fukt absorberas och transporteras bort mycket bättre än det gör vid användning av exempelvis bomull. Den antibakteriella effekten innebär att bambustrumpor inte luktar illa eller svett efter användning eftersom bakterierna som framkallar den dåliga lukten dödas.

Bambugarn är också mycket mjukt, vilket ger en hög komfort. 

Det som gör bambun mer miljövänlig än tex bomull är att odling av bambu är betydligt mer yteffektiv och förbrukar därmed mindre av jordens resurser.

Allt detta gör bambustrumpor till det naturliga valet!

Bambustrumpor är en fantastisk produkt och dess goda egenskaper tål verkligen att upprepas. 

Här kommer därför en liten översikt över goda egenskaper som bambutrumpor har. Kanske har vi glömt någon, men listan är ändå lång!

Bambustrumpor absorberar fukt
Bambustrumpor är fantastiska på att ta upp vatten. De absorberar fuktighet upp till fyra gånger mer än bomull. Det gör att när man svettas om fötterna så transporteras svetten bort från huden och därmed undviker man tex skavsår som kommer av fuktiga strumpor-

Bambustrumpor är naturlig mjuka
Bambustrumporna är mjukare än den mjukaste bomull.

Bambustrumpor reducerar allergi
Bambun har organiska och mjuka fibrer som inte irriterar huden om du har känslig hud.

Bambustrumpor är temperaturreglerande
Bambun reglerar temperaturen. Det gör att du håller dig varm om vintern och sval om sommaren.

Bambustrumpor är antibakteriella
Bambufibrer innehåller en naturlig antimicrobial agent. Som gör att en stor del av bakterierna dör och därmed blir bambustrumpor i princip luktfria.

Bambustrumpor är miljövänliga
Produktionen är mycket mer miljövänlig än bomull. Detta eftesom bambu besprutas betydligt mindre. Bambu ger dessutom 10 gånger så mycket textiler per areal än bomull. 

Hur tvättar man bambustrumpor?

Bambustrumpor tvättas normalt i 40 eller 60 grader. Det som kan ara bra att veta är att den höga kvaliteten på bambustrumproan kan bidra till att strumporna bli lite noppriga efter några tvättar 
Vi vill också vara tydliga med att bambugarnets höga kvalitet inte nödvändigtvis betyder längre hållbarhet. Om lång hållbarhet är det enda du är ute efter är det inte bambustrumpor du ska satsa på. Men, är det istället funktion och komfort som är din högsta prioritet, så är bambustrumpor något för dig!


Goda råd till dig som har  illaluktande fötter och skor

Att ha illaluktande fötter kan vara ett stort vardagsproblem. Bambustrumpor är som påpekats en fantastisk produkt om dina fötter har en tendens till att lukta illa, men här har vi också samlat några andra tips för att komma till rätta med problemet med illaluktande fötter:

Håll fötter, strumpor och skor så torra som möjligt. Den stora boven i dramat när det kommer till fötter som luktar illa är faktiskt inte fötterna i sig, utan snarare otvättade strumpor och blöta skor. Speciellt vanligt är det att  idrottsstrumpor och löparskor börjar lukta riktigt illa, just på grund av att de är svåra att hålla torra. Se därför till att byta strumpor varje dag, Så fort strumporna känns fuktiga är det nödvändigt att byta dem.

Vädra skorna regelbundet. Fuktiga skor kommer garanterat börja lukta dåligt förr eller senare, vilket naturligtvis också kommer resultera i illaluktande fötter.

Byt ut sulorna regelbundet.

Tvätta fötterna. Genom att se till att fötterna är rena och fräscha varje dag, slipper du oroa dig för dålig lukt. Se till att verkligen skrubba fötterna ordentligt när du duschar. 

Unna dig ett riktigt härligt fotbad, som inte bara dödar inte bara bakterierna på dina fötter. Det hjälper dig också att slappna av ????

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"