•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Armbågsskydd

Ett armbågsskydd är ett utmärkt skydd om man har problem med smärtor och stelhet i armbågen.

Våra skydd verkar smärtlindrande tack vare inbyggd kompression och ger bättre stabilitet åt din skadade armbåge. Trycket som armbågsskyddet ger förbättrar blodcirkulationen i din armbåge vilket inte bara gör att smärtan avtar utan även påskyndar läkeprocessen.

Musarm, golfarmbåge och tennisarmbåge är alla vanliga belastningsbesvär och inflammationssymtom som kan lindras eller avhjälpas med armbågsskydd. Pröva gärna våra armbågsskydd med justerbar rem som har riktigt god passform och ger högklassig stabilitet.

Varför får man ont i armbågen?

Smärtor och problem i armbågen är oftast orsakat av överbelastningsskador med lokala inflammationer i armbågens inre eller yttre senfästen. Överbelastningen kommer ofta ifrån ett statiskt monotont arbetsmoment med handen och fingrarna i ett och samma läge under längre tid alternativt tyngre upprepade arbetsmoment. Racketsporter såsom tennis och padel ger ofta uppkomst till tennisarmbåge, men överbelastningsskadan är också vanlig hos hantverkare, tex snickare och rörmokare. Det förekommer också att man får ont i armbågen av statiskt arbete vid datorn, sk musarm. Fenomenet golfarmbåge är mycket likt tennisarmbåge med brukar vänsterhanden (för högerhänta) och och det är istället muskeln på undersidan av armen som smärtar.  

De armbågsskydd vi har i vårt sortiment är konstruerade för att lokalt stödja armbågsleden och har en anatomisk konstruktion för lokal ökad kompression. Kompressionen i armbågsskydden stödjer leden lokalt och ökar generellt cirkulationen i armbågsleden vilket ofta upplevs som direkt smärtlindrande. Många skydd har även avlastande egenskaper i form av spännen och pelotter.

Inflammationer i armbågen har ofta ett orsakssamband med handen och fingrarnas böj och sträckmuskulatur. Härför kan det kännas bra att komplettera armbågsskyddtet med ett handledsskydd.

Vad gör egentligen ett armbågsskydd?

Beroende på modell och konstruktion kan ett armbågsskydd ha en eller flera olika funktioner. Armbågsskyddens primära funktioner delas ofta in i följande produktegenskaper:

Avlastning.  Ett avlastande armbågsskydd har alltid olika avlastande komponenter ofta pelotter. En pelott är vanligtvis en förstärkande avlastande komponent som har för funktion att koncentrera funktion till rätt muskelbuk eller sena.   

Stabilitet. Stabiliteten i ett armbågsskydd kommer vanligtvis för armbågsskyddets stabiliserande skenor som normalt är tillverkade av metall och bidrar till ökar stöd och kontroll av armbågsleden.
Skyddande. 

Vibrationsdämpning. Ett vibrationsdämpande armbågsskydd minskar vibrationerna från hand och handled upp i armbågens senfäste med hjälp av en stötdämpande pelott tillverkad av PU, pelotten täcker större delen av underarmen för att på bästa sätt minska muskelvibrationer från handen upp i armbågen.

Rörelsebegränsande. Ett rörelsebergränsande armbågsskydd är till för att stödja och stabilisera armbågsleden med specifik funktion för att motverka översträckning, hyperextension i armbågen.

Vad gör man för att bli av med smärta i armbågen?

Tennisarmbåge går ofta över av sig själv över tid men det finns flera olika sätt att avlasta tennisarmbåge för att snabbare läkning. Ju tidigare man tar tag i problemet, desto snabbare går läkningen.  Det finns flera olika hjälpmedel för att effektivt avlasta tennisarm i vardagen, på arbetsplatsen eller vid idrott och motion.

Här kommer några tips & tricks:  

Sluta göra det som orsakar smärtan

Om tennisarmbågen har orsakats av en tydligt identifierad situation ex arbetssituation eller intensivt tennisspelande är avhållsamhet vid intensiv smärta första naturliga steget vid tennisarmbåge. Avhållsamheten upprepad tyngre belastning som kan påverka problemen negativt.

Skaffa ett handledsstöd

Med tanke på handledens involvering i orsaken till tennisarmbåge så upplevs ofta ett avlastande handledsstöd som en väldigt effektiv lindring vid tennisarmbåge. Handledsstödet placerar handleden i ett gynnsammare läge för avlastning av tennisarmbåge. Handledsstödet kan även med fördel användas nattetid för att effektivt motverka smärta orsakat av sovande med böjd handled. Ett handledsstöd kan även användas efter skada i förebyggande syfte och under rehabilitering av tennisarm. 

Stretcha

Stretching är ofta ett effektivt sätt att stärka underarmsmuskulaturen och även förbättra muskelns flexibilitet med avsikten att minska belastningen över det inflammerade senfästet. Stretching av tennisarmbåge  skall inte smärta vid utövande utan genomförs mjukt och kontrollerat. En sjukgymnast är ofta väldigt duktig på att utforma individuella rehab och träning/stretching program i linje med dina unika behov.

Tänk på Ergonomi

Anpassa arbetsplatsen för att förebygga problem. Genom att inspektera arbetsställning, utrustning, belastning, felbelastning och andra arbetsrelaterade miljöer kan man vinnta mycket tid och dessutom minska risken för långsiktiga återfall. 

 

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"