•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Stöd för fingrar

Här hittar du våra tum- och fingerortoser. 

Syftet med ortoser och skydd för tummen och övriga fingrar är att kunna stabilisera den eller de fingrar som är skadade och där du känner smärta. Stödet ger i sin tur en större rörlighet i resten av handen, vilket underlättar vardagen.

 

Varför får man ont i fingrarna?

Det finns givetvis ett oändligt antal orsaker, men här har vi listat några anledningar till smärta i fingrar. 

Överansträngning

Har man värk som kommer och går kan det bero på överansträngning av fingrarna. Det brukar i regel ge med sig om man vilar fingrarna. 

Tillfällig värk

Ibland kan man få tillfällig verk i fingrar i samband med tex förkylning. Det beror på att infektionen satt sig i händerna. Detta brukar gå över på några dagar eller någon vecka. 

Trauma
Trauma kan givetvis uppstå i fingrar eller tummen. Läktid varierar beroende på skadans omfattning.
 
Ledsjukdomar

Om värken är bestående kan det beror på en ledsjukdom, som tex artros, reumatism eller gikt. Värken som uppstår då kännetecknas av stela, ömma och ibland svullna leder. Det kan också göra ont att röra på fingrarna. Har man bestående värk är det viktigt att söka hjälp för att få rätt diganos och därmed rätt stöd och behandling. 

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom orsakas av att en viktig nerv har kommit i kläm, vilket kan ge nedsatt känsel i händerna. Du kan till exempel känna av stickningar och domningar på natten och försämrad finmotorik. Det kan också göra ont i handen och handleden.  Karpaltunnelsyndrom kan med fördel behandlas av till exempel en fysioterapeut. Ofta räcker det med ergonimisk träning och ett stöd som underlättar vardagen.

Tumartros

Tumartros innebär att tummens basled drabbas av artros och kan även resultera i problem i handleden samt kraftnedsättning i "pincettgreppet" mellan tumme och pekfinger. Vid tumartros kan man med fördel använda sig av en tumortros, som stabiliserar upp tumleden.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"