•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Fritidsskor

Promenadskor är skor som är perfekta för dig som gillar att röra på dig, oavsett om det i skog och mark, bland asfalt och vägar eller på arbetsplatsen. Syftet med att par promenadskor är att ge fötterna stöd, komfort och en bra viktfördelning. Det är också viktigt att de skyddar från hårt underlag och ger fötterna god vridstabilitet. Det ska helt enkelt vara behagligt att ta på sig ett par promenadskor.

Promenadskor idag är snygga, stilrena och finns i flera härliga färger och modeller. Hos oss hittar du promenadskor från Scholl, Skecher & MBT.

Och för dig som har specialbehov avseende sulor så hoppas vi att att du kan hitta det som passar bland vårt stora sortiment av sulor och skoinlägg. Och har du svårt att välja, tveka inte att använda vår skadeguide eller ta kontakt med oss via chatfunktionen.

Varför ska man ha ett par bra fritids- eller promenadskor?

Det är välkänt att ditt sätt att gå kan alltså få effekt på hur din kropp känns – från topp till tå. Många kan efter en promenad eller en dag på arbetet känna smärta i rygg, knän, fötter eller axlar. Med ett par högkvalitativa promenadskor kan man ge stöd som minskar dessa smärtor och man kan dessutom få lindring från ett antal olika problem som är relaterade till fötter och ben, tex hallux valgus (snedställd stortåled med trycköm och förstorad led), hälsporre, smärta och återkommande sträckningar i vadmuskeln, benhinneinflammation, artros i knäet, meniskskador, smärta vid ljumske eller höft.

Promenadskor från Scholl

Scholls vision har från starten i början av nittonhundratalet varit att främja människors hälsa, komfort och välmående med början från fötterna. Promenadskor från Scholl är designade för att ge optimal passform samt stöd och stabilitet åt dina fötter. Skorna minskar de påfrestningar som dina fötter dagligen utsätts för tack vare sin fina anpassningsförmåga. Promenadskor från Scholl är särskilt lämpliga för dig som överpronerar. Att pronera innebär att du sätter i foten med utsidan av hälen, rullar den diagonalt och skjuter ifrån med en inåtvinklad rörelse. Detta gångsätt innehas av nästan 70% av alla människor. Själva rörelsen är i sig inte problematisk, men om pronationen går djupt och varar länge så överpronerar du. Det kan i sin tur leda till en balans i kroppen där ligament, leder och muskler belastas på ett ojämt sätt.

Alla promenadskor från Scholl har en uttagbar sula med den patenterade Biomechanics-teknologin. Denna sula ger likvärdig hjälp och avlastning som ett skräddarsytt inlägg hade gjort.

Promenadskor från MBT

Våra promenadskor från MBT sticker verkligen ut. MBT står för Masai Barefoot Techology. Utgångpunkten för utvecklingen av dessa promenadskor är observationer av Masai-folket som har mycket god hälsa och rak hållning. Studier visar att det som gett detta folk dessa positiva hälsoeffekter är gång på mjukt och naturligt instabilt underlag som tvingar kroppen att stabilisera sig vilket betyder träning av muskler och avlastning av leder.  MBT är en ytterst väldesignad promenadsko i hög kvalitet. Oavsett om du står eller går ger skon en bättre  hållning, den avlastar leder och rygg och tränas både små och stora muskler. Skorna har tre patenterade sulfunktioner som tillsammans ger den här goda effekten.

Promenadskor från Skechers

Promenadskor från Skechers är idag välkända över hela världen både inom lifestyle mode- och fritidsskor. Skechers utvecklar och producerar en omfattande samling av teknologiskt avancerade skor. Skorna kombinerar hög fotkomfort med fantastisk passform och moderiktig design i aktuella snygga färger.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"