•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser! Fri returfrakt vid byte!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Gratis returfrakt vid byte!
 Alltid mängdrabatt på strumpor och sulor!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Kompressionsstrumpor

Här hittar du vårt sortiment med längre och kortare kompressionsstrumpor. Skälet till att köpa kompressionsstrumpor kan vara många; för bekvämlighet, för att prestera bättre vid fysisk aktivitet, för att förebygga svullnad eller för att förebygga och lindra medicinska tillstånd. Läs gärna med om kompression och  kompressionsstrumpor längst ner på den här sidan!

För alla våra strumpor som säljs i par gäller: MIXA IHOP DITT EGET "PAKET" MED STRUMPOR OCH FÅ RABATT!  Lägg de strumpor du vill ha i varukorgen så dras rabatten automatiskt.

Varför ska man använda kompressionsstrumpor?

Skälet till att köpa kompressionsstrumpor kan vara många; för bekvämlighet, för att prestera bättre vid fysisk aktivitet, för att förebygga svullnad eller för att förebygga och lindra medicinska tillstånd.

Teorin bakom kompressionsstrumpor är att de sitter tight över vristen, vilket ökar blodcirkulationen. När blodet rör sig snabbare syresätts det effektivare samtidigt som det transporterar med sig så kallade slaggprodukter. Detta gör att musklerna återhämtar sig snabbare och det innebär att kompressionsstrumpor har en mycket bra förebyggande effekt mot åderbråck, klaffsvikt och blodproppar i benen

Vad är skillnad mellan stödstrumpa och kompressionsstrumpa?

Kompressionsstrumpor förbättrar blodcirkulationen och ger muskelsupport, de kan alltså hjälpa dig både med att förbättra din prestation vid träning och ge dina muskler en snabbare återhämtning. Stödstrumpa är ju någonting som funnits väldigt länge och som de flesta känner till men kompressionsstrumpor är ett nyare begrepp för många. Principen är densamma, strumporna sitter tight över vristen vilket ökar blodcirkulationen.

Stödstrumpor har ett hårt och jämt tryck medans kompressionsstrumpor har varierande tryck med störst tryck vid vristen för att avta uppåt. Då blir trycket lägre på vaden. Använder du en stödstrumpa när du tränar kan trycket bli för stort på vaden och du kan få kramp.

Hur länge kan man kompressionsstrumpor på sig?

Strumporna går utmärkt att ha på sig hela dagen, så länge som det känns behagligt. Det som är bra att tänka på är att efter många timmars användning töjer de på sig och trycket minskar något. Detta åtgärdas genom tvätt. När du tar på dig de tvättade strumporna sitter de hårt igen.

Kan man ha kompressionsstrumpor på natten?

Nej, det är ingen bra ide. Blodtrycket i kroppen minskar i liggande position vilket gör strumpan överflödig eftersom syftet är att öka blodcirkulationen. 

Kompressionsklasser

Kompression mäts i mmHg ( mm = milimeter, Hg = kvicksilver ). Det mäter hur en strumpa reagerar vid en bestämd tryckförändring. Kompressionsstrumpor som säljs delas in i flera olika klasser. Strumporna i vårt sortiment är alla klass 1.

Kompression klass 1

15-21 mmHg

Används till lättare problem t.ex. svullnad, trötta fötter och mindre åderbrock.

Kompression klass 2

22-32 mmHg

Används efter operationer och vid åderbråck. Kontakta alltid läkare eller sjuksköterska för information.

Kompression klass 3

 33-46 mmHg

Till akuta problem används kompressionsstrumpor i klass 3 som måttbeställs av utbildad personal för perfekt passform.

 Kompression klass 4

Används enbart på sjukhus och vårdhem.

Förbättrar kompressionsstrumpor prestationen vid idrott?

Det råder delade meningar om hur kompressionsstrumpor påverkar prestationen vid tex löpning. Enligt aktuella rön har strumporna ingen påvisad effekt på prestationsfaktorer som syrgasupptag och hjärtfrekvens. Dock verkar de ha en positiv effekt på löpekonomi och mekaniska faktorer så som stegfrekvens, steglängd och kontakt- och flygtid. Kompressionsstrumpor har också en påverkan på trötthetskänslan/smärtan i benen både under själva löpningen och vid återhämtning. Påverkan kan förklaras av att svullnaden i benen blir mindre av kompressionen, borttransport av mjölksyra underlättas och stabiliteten av kompressionen håller muskeln samman och får den att jobba mer effektivt. Så mindre trötthetskänsla i benen och ett effektivare löpsteg blir resultatet!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Gratis returfrakt vid byte!
 Alltid mängdrabatt på strumpor och sulor!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"