•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Knäskydd

Knäskador är mycket vanligt och orsakerna varierar. Faktum är att man kan skada knät oavsett om man är mycket aktiv eller inte aktiv alls. Om du rör dig för lite behöver det stöd, om du rör dig för mycket så belastas knät för mycket. Hos Sportsmart hittar du ett brett sortiment av anatomiska och avlastande knäskydd och knäortoser som ger en smärtlindrande effekt vid knäskador som schalatter, löparknä artrit, ledbandsskador, broskskador, förslitningsskador och slemsäcksinflammation.

Knäskydden är konstruerade för att ge ökad stabilitet åt försvagade knän och kan användas i förebyggande syfte eller för att avlasta ett redan skadedrabbat knä. Med ett formsytt knästöd från oss förblir du varm och rörlig tack vare knäskyddets inbyggda kompression. Vi erbjuder även knäskydd med öppen patella som minskar trycket på knäskålen och håller den på plats i ett säkert läge.

Vad är poängen med ett knäskydd?

Oavsett om du har en skada som håller på att läka, vill skydda knäna proaktivt eller om du vill undvika att skada dig igen så kan ett knäskydd ge dig stabilitet och trygghet och göra att kan hålla träningen och ditt vardagsliv på samma nivå som tidigare.

Det finns många olika typer av knäskydd; men grundidén är densamma: Knäskyddet fungerar genom att ge värme och kompression till knäna. Kompressionen ökar blodflödet och responsen i knät, vilket hjälper dig att utföra mera kontrollerade och stabila rörelser. Knäskyddet gör dig också mer medveten om hur du använder den leden eller kroppsdelen och hjälper dig därmed  att återfå kontrollen över ditt knä.

Vilket knäskydd passar för mina behov?

Det är givetvis en svår fråga, men här kommer i alla fall ett resonemang: Om du har genomgått en operation eller har en allvarlig knäskada som du håller på att återhämta dig ifrån kan det vara bra med ett lite mer stelt knäskydd med sidoskenor och gångjärn. Ett sådant skydd kan också var bra om du har en lindrigare skada men planerar att ägna  dig åt kontaktidrott eller en bollsport med snabba vändningar.
Har du däremot en mer lindrig smärta eller vill skydda knäet proaktivt kan det vara bra att använda ett mer elastiskt eller mjukt skydd som är lätt att dra upp över knäet. Dessa skydd brukar även ha en värmande effekt som hjälper till att lindra smärta i muskler och leder.

Maila oss gärna om du behöver tips på vägen kring vilket skydd som passar dig!

Varför har vissa knäskydd hål vid knät?

Ett knäskydd med hål vid knäskålen kallas för öppen patella- Det gör att knäskålen hålls fri vilket är en fördel om du gärna vill ha ett bra stöd men samtidigt önskar reducera trycket på knäskålen.

Bör man använda knäskydd på natten?

Nej, i princip är det inte en bra ide, såvida inte en läkare eller annan medicinskt sakkunnig har rekommenderat detta för just dina behov.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"