Välkommen till SPORTSMART Sverige

Stort urval av rehabprodukter

SPORTSMART Sverige

Fri frakt på beställningar över 499 kr

Dålig hållning

Poor posture

Att ha en dålig hållning är mycket vanligt. Många lider av det och för att få en bättre hållning krävs både starka magmuskler och en stark rygg. Det gäller också att tänka på hur vi håller kroppen när vi går, sitter och står. Gör vi det kan många muskelbesvär undvikas och man får en fin hållning. Även hurudant jobb vi har, påverkar din hållning. Har du ett jobb där du sitter framför datorn eller i en affär vid kassan, är det mycket svårt att en hel dag bevara en fin hållning. I sådana fall måste man röra på sig mycket och där är stretching och styrketräning bra motionsformer.

Många lever i tron att man inte själv kan påverka sin dåliga hållning. Ingen är född med dålig hållning och den går absolut att träna upp. Det är viktigt att du själv blir medveten om din kropp och om din dåliga hållning, och du behöver jobba mycket aktivt för att förbättra hållningen. Det gäller att jobba med muskelminnet och med din kroppsmedvetenhet. En bra hjälp kan vara att stå vid en helkroppsspegel och titta på hållningen från sidan. Om du fotograferar dig med jämna mellanrum kommer du lättare att se dina framsteg.

Vi har några olika produkter som hjälper dig att få en bättre hållning. Hållningsvästen och hållningsbandaget är till stor hjälp och gör det lättare att stabilisera axlarna och bröstpartiet. Ett hållningsband kan vara enkelt att ha på sig under arbetsdagen eller på gymmet, då det hjälper dig att belasta musklerna rätt samtidigt som det är diskret.

Lämna en kommentar

Observera: Kommentarer måste godkännas innan de publiceras.