Välkommen till SPORTSMART Sverige

Stort urval av rehabprodukter

SPORTSMART Sverige

Fri frakt på beställningar över 499 kr

Infraspinatustendinit (infraspinatustendinos)

Infraspinatustendinit (infraspinatustendinos)

Infraspinatustendinit innebär att senan som fäster i infraspinatusmuskelns, och håller fast överarmen i axeln när armen roterar utåt, är inflammerad. Detta sker oftast efter att du varit med om en skada eller överansträngning där senan har skadats så att det gör ont att lyfta armen uppåt, ut från sidan och att dra armen bakåt. Inflammationen är en del i den naturliga läkningsprocessen efter traumat och den läker oftast inom några dagar. Om värk och rörelsebesvär kvarstår på grund av vävnadsförändringar kallas detta tillstånd istället för infraspinatustendinos. Smärtan känns igen som en strålande smärta som sprider sig från axeln ner i överarmen. Om skadan i detta skede belastas på fel sätt kan den utvecklas och läkningsprocessen förlängas.

Efter att du uppsökt läkare och fått en diagnos kan en mängd olika åtgärder utföras av en specialist. Några av dessa är akupunktur, stötvågsbehandling och tvärfriktionsmassage. Det är viktigt att du som är skadad accepterar att du har fått en vävnadsskada som måste avlastas för att kunna läka ordentligt. Försök undvika den typ av belastning som får värken och smärtan att öka. Undvik även upprepad belastning av axeln där armen är positionerad ut från sidan samt all typ av statiskt arbete som triggar smärtan. Det är bra om du kan hitta andra former av fysisk aktivitet än de som triggade igång axelskadan samtidigt som du följer ett rehabiliteringsprogram anpassat efter dina behov och förutsättningar.

Att följa ett personligt utformat rehabiliteringsprogram som är anpassat utifrån dina förutsättningar efter att du drabbats av Infraspinatustendinit eller infraspinatustendinos är A och O för att ha bästa möjliga chans till en fullständig läkning av axeln. Medan du gör detta kan det dock vara skönt att stabilisera axeln och den inflammerade axelsenan för att i så stor utsträckning som möjligt undvika onödig smärta. Det finns olika typer av axelskydd och stöd som kan snabba på och underlätta för dig under läkningsprocessen. Dessa axelskydd, som du kan hitta här hos Sportsmart.se, ger värme och stabilitet åt det skadade området utan att vara varken obekväma eller störa rörelserna under dina rehabiliteringspass. Värmen påskyndar dessutom inflammationen och bidrar till att skadan läker snabbare.

Lämna en kommentar

Observera: Kommentarer måste godkännas innan de publiceras.