Välkommen till SPORTSMART Sverige

Stort urval av rehabprodukter

SPORTSMART Sverige

Fri frakt på beställningar över 499 kr

Supraspinatus tendinit (supraspinatus tendinos)

Supraspinatus tendinit (supraspinatus tendinos)

Värk i axeln är vanligt förekommande. Efter en överansträngning eller skada kan axelmuskulaturens senfästen bli påverkade, med smärta som följd. Ett sådant tillstånd är när supraspinatusmuskelns sena blir inflammerad. Detta resulterar i smärta när den drabbade lyfter armen uppåt från sidan. Inflammationen lägger sig oftast inom ett par dagar, men värken kan bestå, det kallas då att tendiniten övergår i tendinos. Värken kan stråla ut nedåt i armen, särskilt nattetid. Det kan vara svårt att ligga på den värkande sidan. Supraspinatustendinit är en vanlig källa till smärta i axeln, framför allt efter medelåldern. Smärttillståndet är vanligare hos diabetiker, vissa industriarbetare samt hos utövare av idrotter där kaströrelser och rörelser över huvudet utförs. Besvären är ofta långvariga.

Att förebygga supraspinatustendinit handlar mycket om att undvika den typen av repetitiva rörelser som ger upphov till skadan. Till exempel att undvika att arbeta med händerna ovan axelhöjd i mer än en timme per dag, tungt industriellt arbete, repetitivt arbete, arbete med tunga eller vibrerande verktyg. Har du ett yrke som innebär dessa riskmoment finns det ändå åtgärder du kan vidta. Dessa inkluderar bland annat att ha en god arbetsställning med armarna så nära kroppen som möjligt, att variera din arbetsställning och arbetsuppgifter, utnyttja raster och hjälpmedel samt ta hjälp av en sjukgymnast. Supraspinatustendinit läker i de flesta fall ut spontant, men behandling är oftast nödvändig för att en god funktionsförmåga i axeln ska återfås.

Här på Sportsmart.se har vi ett antal produkter i flera storlekar som kan hjälpa till att avlasta och stabilisera en smärtande axel. Ett värmande och stabiliserande stöd kan vara skönt att bära, både på jobbet och hemma. Du kan vid utövande av idrott behöva ett skydd som bibehåller en bra rörlighet, men ändå stabiliserar axeln. Våra axelskydd och axelstöd kan användas diskret under kläderna, eller över ett tunt plagg om du vill. Våra produkter är slitstarka och tål daglig användning. Både massage och/eller växelvis värme och kyla kan hjälpa mot smärtan och vi har flera produkter även på detta område. Värmeliniment, hot cold-creme samt massageolja kan hjälpa i de stunder då smärtan gör sig extra påmind.

Lämna en kommentar

Observera: Kommentarer måste godkännas innan de publiceras.