Välkommen till SPORTSMART Sverige

Stort urval av rehabprodukter

SPORTSMART Sverige

Fri frakt på beställningar över 499 kr

Ömma fötter

Sore feet

De flesta har någon gång upplevt ömmande fötter. De vanligaste orsakerna till ömma fötter är att man går i felaktiga skor eller att man har gått betydligt mer under en dag än man är van vid. Även andra tillstånd, exempelvis graviditet, kan ge ömma fötter. Likaså om det har uppkommit skador eller sjukdomar som kan ge liknande besvär.

Det finns flera saker man kan göra för att undvika trötta, ömma och överansträngda fötter. Foten är en kroppsdel som tar emot en stor belastning då vi dagligen går på dem, och det är viktigt att ta bra hand om sina fötter. För att undvika ömma fötter är det viktigt att man successivt ökar och vänjer fötterna vid en högre belastning så att de inte blir överansträngda. Fotbad och massage för fötterna ökar blodcirkulationen och gör fötterna mer mjuka och smidiga. Även bra kompressionsstrumpor förebygger svullna fötter och ökar blodcirkulationen i fötterna och vaderna. Bra kompressionsstrumpor kan dessutom ge dig snabbare återhämtning och minska träningsvärken tack vare den ökade blodcirkulationen som de skapar.

För att motverka ömma fötter är även viktigt att använda fotriktiga skor och skotillbehör. Vilken typ av sko man väljer avgörs av den tilltänkta aktiviteten. Skor som passar en snabb löprunda har inte samma egenskaper som den sko som passar för långvandringen i fjället exempelvis. En sko ska ha rätt stöd och dämpning för ändamålet samt sula eller inlägg som är anpassade efter formen på din fot, tekniken du går eller springer med samt din vikt. Se vårt utbud av scholl skor och välj mellan fritids- eller promenadskor. Det finns sulor som ger nödvändigt stöd och dämpning till hålfot och häl, samt hälkoppar och hälkilar som avlastar vid olika fotskador. En ordentlig sula rekommenderas för såväl elitidrottaren som vardagsmotionären då många skor tyvärr inte kommer med en tillräckligt uppbyggd innersula.

Lämna en kommentar

Observera: Kommentarer måste godkännas innan de publiceras.