Välkommen till SPORTSMART Sverige

Stort urval av rehabprodukter

SPORTSMART Sverige

Fri frakt på beställningar över 499 kr

Ont i knät

Knee pain

Att få ont i sitt knä till och från kan ha flera olika orsaker och ibland bakomliggande skador. Har du ont så är du inte ensam, det är en relativt vanlig åkomma, knäleden är nämligen en av de mest skadedrabbade lederna i kroppen. Oavsett om du är en idrottare eller om du inte tränar alls, utsätts ditt knä för stora påfrestningar genom livet. I de flesta av fallen är orsaken till knäsmärta lokal, alltså att något är skadat i vävnaden som sitter precis runt knät.

Vanliga knäskador är ledbandsstukningar, sträckningar och att korsband eller menisk går sönder. Ett steg för att förebygga knäskador är att värma upp ordentligt och vara försiktig med att vrida knäet, som kan ske vid snabba riktningsförändringar samt att inte överbelasta knät i onödan. Om du börjar få ont så kan du även lägga is på det för att döva smärtan och sedan vila. Vid exempelvis en ledbandsskada kan både yttre och inre ledbandet som omsluter knät drabbas. Ledbandsskador på insidan av knät är vanligare än på utsidan, då fler skyddande senor finns på knäts utsida.

Det är inte bara vid idrottande som det är viktigt att tänka på hur man rör sig. Även under de mest vardagliga sysslor är det viktigt att vara försiktigt. Ramlar man riktigt illa kan det ta flera månader för ett knä att läka ihop och därefter följer oftast lång rehabilitering. Vi erbjuder ett stort urval av knäskydd som avlastar och sitter bekvämt, som ska underlätta för dig under och efter en skada.

Lämna en kommentar

Observera: Kommentarer måste godkännas innan de publiceras.