Välkommen till SPORTSMART Sverige

Stort urval av rehabprodukter

SPORTSMART Sverige

Fri frakt på beställningar över 499 kr

PFSS (Patellofemoralt smärtsyndrom)

PFSS (Patellofemoral Pain Syndrome)

PFSS är en vanlig orsak till att man får problem med knäskador. Syndromet drabbar främst unga och i synnerhet tonårstjejer. Det är dock vanligt förekommande hos båda könen och vanligast mellan åldrarna 15 och 30 år. Smärtan som detta syndrom ger upphov till är främst centrerad kring knäskålarna och den brukar upplevas komma innanför knäskålen. Smärtan kan dock komma och gå och oftast upplever man den efter och under en fysisk aktivitet eller om man har suttit ner med knäna böjda under en längre stund.

Smärtan vid PFSS beror på att leden mellan knäskålen och lårbenet överbelastas. Man behöver inte ha haft problem med sina knän tidigare för att utveckla PFSS. Inte sällan börjar detta problem i samband med att man tränar oftare och mer intensivt än tidigare. Har man gått från att ha varit relativt otränad till att plötsligt träna flera dagar i veckan löper man troligtvis större risk att drabbas av PFSS.

Upplever man att smärtan i sina knän påverkar möjligheten att träna och vara aktiv kan det vara en väldigt god idé att införskaffa sig någon form av knäskydd som är tillverkade just för att förebygga stabiliteten i knäna och avlasta dem. Sådana hittar man hos oss och man kan enkelt beställa dessa från vår hemsida och webshop. Knäskydden som har en inbyggd kompression hjälper dig att bibehålla värmen och således rörligheten i ditt knä. I vårt sortiment finns även knäskydd som är speciellt lämpade för dig som har problem med specifikt området runt knäskålen.

Lämna en kommentar

Observera: Kommentarer måste godkännas innan de publiceras.