Välkommen till SPORTSMART Sverige

Stort urval av rehabprodukter

SPORTSMART Sverige

Fri frakt på beställningar över 499 kr

Instabilt knä

Knee Instability

Instabila knän är en skada som kan bero på många olika orsaker. Oftast uppstår dock den här typen av problem på grund av att man skadat ett eller flera ledband i knät. Det kan röra sig om det främre eller bakre korsbandet, eller till och med menisken. Oavsett vilken skada som orsakar instabiliteten så är det ett faktum att muskulaturen runt en led som skadats allvarligt snabbt tappar sin styrka.

För att bygga upp ett instabilt knä gäller det att träna och att träna på rätt sätt. Vill man ha tillbaka ett stabilt och fullt fungerande knä så innebär det hårt arbete. Man måste bygga upp muskulaturen som omger leden för att återfå stabiliteten i knät. Detta gör man bäst genom övningar och träning tillsammans med en sjukgymnast. Men det är också viktigt att ta del av så kallad funktionell träning. Övningar kan bara göra en viss del, för att bli helt återställd gäller det att träna funktionaliteten i knät. Detta gör man bäst genom att ta promenader på ojämna underlag eller genom att cykla.

Det finns hjälpmedel som kan underlätta om man lider av instabilitet i ett eller båda sina knän. Ett knäskydd kan vara mycket fördelaktigt att använda om knäna uppvisar en svaghet av något slag. Den här typen av skydd är anatomiskt utformade och avlastar det instabila knät och bidrar med det extra stöd som kan göra att man slipper smärta och kan fungera och utföra fysiska aktiviteter trots att knät inte fungerar till 100%.

Lämna en kommentar

Observera: Kommentarer måste godkännas innan de publiceras.