Välkommen till SPORTSMART Sverige

Stort urval av rehabprodukter

SPORTSMART Sverige

Fri frakt på beställningar över 499 kr

Instabil fotled

Ankle instability

Att vara drabbad av instabila fotleder är mycket vanligt och förkommer inom alla ådrar och hos både män i kvinnor. Riskerna med instabila fotleder är att man utsätts för olika typer av stukningar och vrickningar av fotleden. Detta resulterar i smärta, ibland blödningar och ofta en svullnad kring området. Tyvärr brukar en skadad eller instabil fotled ofta återkomma och ge upphov till besvär vid mer än ett tillfälle. Flertalet som är drabbade av instabila fotleder är behjälpta av stödjande, stabiliserande och förstärkande produkter för att hjälpa fotleden att inte bli stukad igen.

Återkommande fotledsskador kan om de förekommer en längre tid ge en nedsatt stabilitet och en försvagad fotled. Med rehabiliterande träning och fotledstödjande produkter kan funktionen av fotleden förbättras. Ofta förstärks instabiliteten vid promenader eller annan fysisk aktivitet på ojämna markunderlag, vid snötäckta underlag eller i mer kuperad terräng blir riskerna för skador större. Och här blir olika typer av fotledsstöd viktiga i förebyggande syfte eller för att förstärka och hjälpa tidigare fotledsskada att återfå sin stabilitet, styrka och balans.

Vid allvarligare stukning är det viktigt att uppsöka vård och behandla åkomman på ett korrekt sätt. Sök alltid professionell hjälp om du skadats av en allvarligare stukning eller vrickning av fotleden. Rehabiliteringen innebär att man på olika sätt försöker stabilisera fotleden genom fotledstöd, fotinlägg och en förstärkning av musklerna genom fysisk aktivitet. Vid olika typer av träning och idrott är en stukad fotled den allra vanligaste skadan i samband med det fysiska utövandet. Att använda fotledstöd är ett bra sätt att undvika stukningar eller vrickningar av en instabil fotled.

Lämna en kommentar

Observera: Kommentarer måste godkännas innan de publiceras.