Välkommen till SPORTSMART Sverige

Stort urval av rehabprodukter

SPORTSMART Sverige

Fri frakt på beställningar över 499 kr

Ont i foten

Foot pain

Alla har någon gång känt smärta i foten som antingen dykt upp helt plötsligt eller kommit smygande. Smärta i foten kan uppstå av olika anledningar precis som det kan uppstå i olika delar av foten. Om du till exempel har ont i hälen kan det vara ett tecken på att du fått Severs skada. Yngre människor i omkring 10 – 15 års ålder får oftast denna skada då det är personer som håller sig aktiva i olika former av sporter. Har du snarare besvär med att stortån är sned och pekar inåt så kan det vara ett tecken på hallux valgus.

När du sovit och tar första klivet ur sängen på morgonen kan det ibland gå en ilande smärta under din häl. Då kan du ha drabbats av Plantarfasciit och den här skadan ökar i kraft ju längre du går. Om du känner smärta i foten beror det oftast på överlastning. När det kommer till häl problem är ett bra tips att försöka stadga upp hälen med hjälp av stödstrumpa eller ett fotledsskydd. För dig som känner smärta framtill på trampdynan finns det även stöd för trampdyna. Ett tips är även att se över dina sulor och skor.
Vi erbjuder ett brett sortiment av sulor, hel- och halvsulor som bland annat stödjer upp din hålfot och hämmar pronation och supination. Sulorna finns i flera olika material för att öka din komfort.

Lämna en kommentar

Observera: Kommentarer måste godkännas innan de publiceras.