Välkommen till SPORTSMART Sverige

Stort urval av rehabprodukter

SPORTSMART Sverige

Fri frakt på beställningar över 499 kr

Ont i hälen

Heel pain

När du har ont i hälen kan det bero på en rad olika saker. Vad för typ av smärta du upplever, alltså hur den beter sig och exakt var den sitter, kan avslöja en del om vad problemet kan vara för något. Smärtan kan uppkomma av sig själv, efter sjukdom eller av en skada när du till exempel utövar sport.

Ont i hälen är ett vanligt problem och oftast helt ofarligt, men det kan ändå ge upphov till en del besvär och obehag. Du behöver nästan aldrig söka läkare för ont i hälen, men om problemen är ihållande gör du bäst i att kontakta en sjukgymnast. Bästa sättet att förebygga ont i hälen är genom att använda bra skor och iläggssula. Olika vanliga problem kan innefatta till exempel hälsporre, bristningar i hälsenan, att det uppstått en fraktur, inflammation i hälens slemsäckar, Haglunds sjukdom som är en förlängning av inflammation i slemsäckarna och som kan skapa en knöl i hälen, problem med hälkudden, eller att det är en nerv som kommit i kläm.

Om du har lättare besvär och vill behandla själv, eller blivit rådd att göra det av en sjukgymnast, kan det vara bra att skaffa sig en salva som dämpar smärtan något, och olika produkter som har en stödjande funktion för hälen, och som hjälper dig när du går eller utövar någon annan aktivitet som kan verka ansträngande på hälen.

Lämna en kommentar

Observera: Kommentarer måste godkännas innan de publiceras.