•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom är ett smärtsamt tillstånd som uppstår i handleden och olika delar av själva handen. Det är en ganska vanlig åkomma och det finns ett flertal anledningar till varför det uppstår. Den vanligaste orsaken sägs vara arbetsbelastning eller arbetsställningar där handleden påverkas men skadan kan även bero på andra bakomliggande sjukdomar eller hälsotillstånd. Tillståndet är vanligare hos kvinnor än hos män och uppstår oftast i medelåldern.

Karpaltunneln är en smal passage i handleden som bildas av flera olika ben och ett tjockt ledband. Genom denna tunnel går sedan medianusnerven samt fingrarnas böjsenor. Karpaltunnelsymptom uppstår när utrymmet i denna kanal av olika skäl minskar och klämmer åt nerven. Symptomen som brukar förknippas med detta tillstånd består av stickningar, domningar och smärta i hand och handled. Smärtan är hos många patienter värst på natten. Man kan även uppleva att man blir fumlig och klumpig och inte kan använda sina händer på ett fullgott sätt. Det är lätt att man tappar saker eller helt enkelt inte klarar av att gripa tag i föremål. Det kan till och med gå så långt att man får nedsatt känsel och styrka i delar av händerna.

Har man drabbats av karpaltunnelsyndrom så lider man ofta av smärta och obehag i hand och handled. Ett sätt att lindra dessa symtom är att införskaffa ett riktigt bra handledsstöd. Ett stöd som är uppbyggt på rätt sätt kan ge avlastning till den skadade leden. I och med att skydden stabiliserar handleden så lindras även den smärta som kan uppstå till följd av skadan.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"