•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Ryggstöd & ryggbälten

Sportsmart tillhandahåller ryggstöd som stöttar upp och avlastar ryggen och därmed hjälper dig att snabbare komma tillbaka till samma aktiva liv som du hade innan du drabbades av smärta i ryggen. Ett bra ryggstöd ger inte bara dig en förbättrad hållning utan det kan även lindra smärtor och underlätta läkning av tidigare skador.

Varför får man ont i ryggen?

Ryggsmärta och problem i ländryggen drabbar 4 av 5 svenskar någon gång i livet och problemen varierar från tillfällig muskulär smärta, till kroniska problem och instabilitet.

Det finns många orsaker till att man har ont i ryggen. Det kan bero på att det är bristningar i vävnader, bristning kring diskarna eller muskelkramp. Du kan även ha suttit eller legat fel och därmed fått ont. Ryggvärk kan även komma av att du är stressad och då spänner dig och det leder i sin tur till ont i ryggen och ibland även nacke och axlar. Många kan även få problem med ryggen då de har arbetsplatser som tvingar till en obekväm arbetsställning. Andra orsaker till smärtor i ryggen är på ryggskott, diskbråck eller Ischias.

Ofta är det ryggonda något helt ofarligt och det brukar gå över helt och hållet av sig självt. Ibland kan det dock behövas behandlingar, läkarvård eller hjälpmedel i form av ett ryggstöd eller ryggbälte.

Hur påverkar ryggbälte din kropp?

Om du använder dig av ett ryggstöd så är det bra att se till att även träna rygg, bål samt bäckenmuskulatur. Ryggstöd bryter inte ner muskler, men du bör se till att öka din muskelkondition så väl som den muskulära koordinationen i ryggen. Att använda ett ryggbälte är ett bra sätt för att underlätta för dig själv när du börjar träna ryggen. Ett ryggbälte kan även göra så att dina smärtor minskar och du får en mer kontrollerad rörelseförmåga i ryggen.

Hur behandlas ryggont?

Att behandla ryggont kan göras på en mängd olika sätt. Dock är det bra att vara medveten om att det alltid är noga att ta reda på orsaken till varför du har ont i ryggen, eftersom ryggsmärtor bör behandlas utifrån orsak. Det finns även mycket studier gjorda kring användandet av ryggbälte och ryggstöd. Letar du efter ett ryggstöd för din skada kan vi hjälpa dig att hitta ett ryggstöd.

Kan man träna med ont i ryggen?

Har du fått ett diskbråck med smärta, eller ont i ryggen av annan anledning och aldrig tränat så bör du träna upp hela kroppen långsamt, initialt kan det handla om promenader och enkla hemövningar för att på sikt göra mer avancerad träning.

En bra regel är att undvika att träna sådant som gör mer ont när du utför träningen eller förvärrar smärtan efter träning. Tex är det vanligt att man får mer ont efter tunga lyft med framåtböj och rotationer. I ett akut skede, oavsett vad smärtan beror på, handlar det om att smärtlindra och röra på sig så att du mår bättre och smärtan avtar, ett ryggstöd kan lindra din smärta. När smärtan lättat kan man återgå till sin vanliga träning. Användning av ett bra och stabilt ryggstöd kan hjälpa dig att komma igång med träningen snabbare och framförallt känns ryggen säkrare och du vågar ta ut svängarna i dina rörelser något mer.

När man väl kommit igång med träningen kan det vara bra att tänka på är att träna upp stabiliteten först och vänja ryggen successivt till den träning som du vill göra. Skynda långsamt och använd ett ryggstöd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"