•  Fri frakt från 499 kr, Snabba leveranser!
  •  Besök vår Skadeguide för tips och råd!

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"

Produkter för plattfot

Plattfot är precis vad det låter som, foten är platt, det vill säga att hålfoten är mer eller mindre nedsjunken istället för som normalt har ett fotvalv. Några av oss föds med det medan de flesta får det med åren. Det inre fotvalvet kollapsar med åldern och med det följer oftast överpronation, som betyder att foten rullar inåt och utsätter ankel och ben för överdriven belastning. Fotvalvets låga ställning gör att du går mer på fotens insida och därmed skapar en felställning för foten. Att ha plattfot ger inte alltid besvär, men kan ge smärtor i benhinna, knä och rygg. Du kan få ont under foten, särskilt i hälen, vid överbelastning.

En vanlig anledning till plattfothet, eller nedsjunkna fotvalv, är att det ärvts. Men det kan även bero på eller förvärras av faktorer som ålder, övervikt eller graviditet. Vår livsstil spelar också in. Om vi går och står mycket i till exempel arbetet bidrar det till plattare fotvalv, särskilt om underlaget är hårt. Även dåliga skor kan få våra fötter att sjunka ihop och rulla inåt mer än de borde.

Vid plattfothet är det viktigt att du har skor som ger bra stöd till foten. Om skorna du använder har en platt innersula kan du få bättre hållning och stöd för foten med hålfotsinlägg. Använd en halv- eller helsula för extra stöd och stabilitet för hela foten. Fotinlägg stödjer fotvalvet, förebygger överpronation och ger rätt hållning för kroppen. Fotinläggen bör vara flexibla och röra sig med foten samt stödja alla de tre valven i foten. Sulorna ger både stöd och en behaglig känsla när du går eller springer.

 Fri frakt vid köp över 499:-!
 Snabba leveranser!
 Besök gärna vår Skadeguide för tips och råd kring din skada!
 Du har väl inte missat vår Outlet? Där har vi riktigt bra priser. Och dessutom "Köp 4 betala för 3"